Jehněčí hřbet s řeřichovou omáčkou, hlívou královskou a bramborovými nočky podle Marka Raditsche

4 porce

Co budete potřebovat: 
4 steaky z jehněčího hřbetu (nejlépe koupit jej na farmě)
tymián 
česnek 
2 lžíce oleje 
1 lžíce másla 
4 ks hlívy královské 
sůl, pepř

Na řeřichovou omáčku: 
1 svazek řeřichy potoční 
1 lžíce másla 
1 šalotka 
1 stroužek česneku 
0,5 dcl bílého vína 
1 lžíce creme fraîche 
1 dcl zeleninového vývaru 
1 dcl smetany 
1 citron

Na bramborové nočky: 
300 g vařených brambor 
50 g solamylu 
10 g másla 
sůl

Jak na to:

1. Předem si připravte nočky. Brambory uvařte a ještě horké je propasírujte. Smíchejte je se solamylem, máslem a dochuťte solí. Rozválejte je a krájejte z nich nočky. Dejte je vařit do pomalu se táhnoucí vody na 4 až 6 minut podle velikosti. Můžete je připravit den předem. Před podáváním je lehce opečte.

Příprava na noky
2. Nakrájenou šalotku a česnek orestujte do sklovata na másle, zalijte vínem a vývarem a krátce povařte. Přidejte lístky řeřichy, smetanu, creme fraîche a rozmixujte dohladka. Dochuťte solí a citronovou šťávou.

Řeřichová omáčka

3. Porce jehněčího osolte, opepřete a vložte do pánve s rozpáleným olejem. Přidejte česnek, tymián a na závěr máslo. Opečte podle chuti, ideálně tak, aby maso uvnitř zůstalo růžové.

MG 5087

4. Hlívu nakrájejte a orestujte na másle, dochuťte solí a pepřem.

 

 

 

Advertisements